22 Kasım 2012 Perşembe

Tiramisu

Tatlıyla aram yoktur,
Ama bir cheesecake, bir de tiramisu tatlı değil, candır..
Cheesecake deyince Reyhan'ın vişneli cheesecake'in üzerine tanımam, zira henüz bir cheesecake yapma deneyimim de olmadı..
Tiramisu ise evimin vazgeçilmez lezzetidir..
İşte size pratik Tiramisu..


Malzemeler;
1 paket kedi dili
1 fincan kahve (Ben starbucks'ın blonde ya da cristmas serisini kullanıyorum..)
1 paket Dr. Ortker Tiramisu..
1 kahve fincanı rom ya da baileys
1 paket labne peynir
Kakao

Starbucks'ın o çok özel kahvesini sıcak süt ile french press şeklinde hazırlıyoruz, kahvenin içine ben evdeki tedarik durumuma göre baileys, rom ya da Starbucks'ın Toffe Nut şurup kullanıyorum..
Dr. Ortker'in Tiramisu setinden yalnızca krema karışımını kullanıyorum, kek karışımı ne yazik ki çöpe gidiyor.. Çünkü kek yerine kedi dilidir Tiramisuyu Tiramisu yapan.. Kedi dilini borcama dizip hazırladığımız o leziz kahve ile bolca ama tabi ki çok abartmadan ıslatıyoruz.. Üzerine Dr. Ortker de anlatıldığı şekilde hazırlanmış kremayı döküyoruz ve bir sıra daha kedi dili dizip ıslatıyoruzz.. En sonnn üzerine kalan kremayı da döküp tiramisumu kakao ile kaplıyoruzz...

Yanındaaaa, bir önceki yazımda anlattığım türk kahvesi ile afiyetle yiyoruz...

PS: Söylemeden edemeyeceğim, o resimde gördüğünüz kahve dudak yakan kahve olarak fincanda ocakta pişirilmiş, yanında nane likörü ile ikram edilmiştir. Ayrıca suyumuz Yunanistan Sevgili Canım Arkadaşım N. tarafından getirilmiş sakız reçeli ile tatlandırılmıştır.
Neydi? Şimdi siz söyleyin 1 fincan kahvenin hatırı 40 yılmış, peki ya "böylesinin"? :):)

Mutfağınızdan tarçın, ruhunuzdan vanilya kokusu eksik olmasın..

Sevgiler,
Miss Pure Vanilla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder