12 Şubat 2012 Pazar

Hünkar'a Hünkar Beğendi

Bu tarif yine Sevgili C.'den..

Hünkar'a Hünkar Beğendi, Onunkisi tam bir Hünkar zaten:)

Hünkar; (En güzel Hünkar'lara layık :) )
Yarım kilo yağsız kuzu eti (Güvendiğiniz bir kasaptan leziz bir et almazsanız tüm emeğiniz boşa gider, Hünkar'ınıza yazık olur.)
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Baharat

Etleri tereyağı ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz, unu ekliyoruz.. Salçayı, sarımsakları ve baharatı (ben özellikle karabiber, kırmızı biber ve kekik kullanıyorum)  ekledikten sonra birazcık su ekleyip düdüklüde 5 dk. kadar pişiriyoruz. Tuzu en son ekliyoruz ki lokum kıvamına gelmiş etlerimiz sertleşmesin:)

Beğendi;
3-4 Patlıcan ( mevsim itibari ile patlıcanlar çok lezzetli olmadığı için C.'nin tavsiyesi ile ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım..)
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz

Unu tereyağı ile kavuruyoruz, iyice karıştırarak sütü azar azar ekliyoruz, tuzu ekliyoruz ve kıvama gelince dek karıştırarak pişiriyoruz.. Közlenmiş patlıcanları sos ile karıştırıyoruz..

Beğendinin üzerine hünkarı koyup Hünkar'ımıza servis yapıyoruz:)

Mutfağınızdan tarçın, ruhunuzdan vanilya kokusu eksik olmasın..

Sevgiler,
Miss Pure Vanilla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder