12 Şubat 2012 Pazar

Kremalı Mantar Çorbası

Şimdi yayınlayacağım 3 tarif canım arkadaşım C.'den..
Kendisinin elinin lezzeti gibi, evinin temizliği, ruhunun güzelliği de ünlüdür:)



1 paket (400 gr.) mantar (Migros'da temizlenmiş, doğranmış olanları satılıyor, çok pratik..
1 orta boy soğan
3 çorba kaşığı un
1 paket krema..
4 su bardağı su

Soğanları minicik minicik doğrayım zeytinyağında kavuruyoruz, pembeleşen soğanların üzerine unu ekliyoruz . (yağı az koymuyoruz ki, içine unu eklediğimizde topar topar olmasın..) Un da kavrulup pembeleşince üzerine suyumuzu ve mantarları ekliyoruz.. Aman gözünüz korkmasın, ilk koyduğunuzda mantar lapası olacak izlenimi veriyor ama mantarlar pişip küçüldükçe çorbamız kıvama geliyor.. Altı çok açık olmadan arada bir karıştırarak mantarlar iyice yumuşayana kadar kapağı yarı açık pişiriyoruz.. Mantarlar yumuşayınca bir paket kremayı ekleyip bir taşında daha kaynatıyoruz..

Sevgili C. çıtır ekmekle servis yapıyor ama ben bu çorbayı üzerine karabiber ile daha çok seviyorum.. Tercih sizin..

Murfağınızdan tarçın, ruhunuzdan vanilya kokusu eksik olmasın..

Sevgiler,
Miss Pure Vanilla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder