30 Aralık 2011 Cuma

Tarhana Çorbası

Eveeet, koca bir yılı an itibari ile en azından satış departmanımız için bitirmiş bulunuyoruz.. Bol keyifli, çok stresli, hep eğlenceli bir yılı ekip arkadaşlarımızla birlikte bitirdik. 603 adet Audi sattık. 365 günde birbirimize biraz daha sarıldık, bazen kızdık, bazen küstük. Bağrışmalarımız da oldu, sevmelerimiz de:) Ama biz hep pozitif olduk, kişilere değil olaylara kızmayı öğrendik. Ve işte koca bir yılı daha hedeflere ulaşmış, başarının keyifli huzuru ile bitirdik..

Stresler sona ermiş, işler en azından şimdilik bitirilmişken bloğumuza bir bakayım, fırsat bulmuşken yeni yenicik tariflerimi paylaşayım istedim..

Çorbaları çok severim ben, hele hele bir yayla çorbam vardır ki, sevgi saçar ruhunuza, lezzet katar damağınıza, aşk kokar yüreğinize.. Tarifini paylaşmıştım daha önce.. Bu sefer bir hastalık çorbası var sırada..

Tarhana Çorbası

4 yemek kaşığı tarhana (Sevgili Teyze S.'nin sevgisiyle yaptığı tarhana makbul olanıdır:))
2 kasık domates salçası (mevsimindeyse bir domates, bir kaşık salça da kullanılabilir)
1 bardak süt
Tereyağı
nane, kırmızı biber..



Salçayı azcık zeytinyağı ile kavuruyoruz, üzerine daha önce sıcak suda beklettiğimiz tarhanayı ekliyoruz, iyice çırparak suyunu ilave ediyoruz, suyu az koyuyoruz ki, süte yer kalsın.. süt ve kararınca suyla kıvam verdikten sonra iyice pişiriyoruz, krema kıvamına getirmek için mikserden geçirip üzerine tereyağında yaktığımız nane ve kırmızı biberi ekliyor ve sıcak sıcak afiyetle içiyoruz.. Hastacık yatağımızdan kalkıp mutlucuk perisi oluyoruz:):)

Mutfağınızdan tarçın, ruhunuzdan vanilya kokusu eksik olmasın..

Sevgiler,
Miss Pure Vanilla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder