17 Temmuz 2011 Pazar

Pilav

           Körili tavuğun yanına sade pilav yaptım.Kıvamı tam tuttu.Babam 'Pilav var mı daha dedi.':))


              MALZEMELER

              1.5 Badak Baldo Pirinç

              1.5 Kaşık Terayağı

              Yarım Kaşık Zeytinyağı

              2.5 Bardak Sıcak Su

               Tuz

             
              Pirinçler 20 dk önceden sıcak su ve tuzla ıslatılır.
              Tencerede 1 kaşık tereyağ ve zeytinyağı eritilir.İyice yıkanan pirinçler bekletmeden eriyen yağa ilave edilir.Kavrulup su ilave edilir ardından tuz eklenir.Su hafiftan çekip göz göz olunca kalan yarım kaşık terayağı üzerine parça parça konur.(Tereyağ kokusunu duymak için böyle yapıyorum)Su tamamen çekince kenara alınıp dinlendirilir.
              Not:Pilavın hamurlaşmaması için zeytinyağı ekledim.Lapa olmaması  için suyunu koyduktan sonra çok karıştırılmaz.

                                                                                    Miss Pure Tarçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder