1.5 Badak Baldo Pirinç
1.5 Kaşık Terayağı
Yarım Kaşık Zeytinyağı
2.5 Bardak Sıcak Su
Tuz
Pirinçler 20 dk önceden sıcak su ve tuzla ıslatılır.
Tencerede 1 kaşık tereyağ ve zeytinyağı eritilir.İyice yıkanan pirinçler bekletmeden eriyen yağa ilave edilir.Kavrulup su ilave edilir ardından tuz eklenir.Su hafiftan çekip göz göz olunca kalan yarım kaşık terayağı üzerine parça parça konur.(Tereyağ kokusunu duymak için böyle yapıyorum)Su tamamen çekince kenara alınıp dinlendirilir.
Not:Pilavın hamurlaşmaması için zeytinyağı ekledim.Lapa olmaması için suyunu koyduktan sonra çok karıştırılmaz.
Miss Pure Tarçın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder