MALZEMELER
Yarım Paket Makarna
2 Kaşık Sıvıyağ
4 Orta Boy Havuç
2 Kaşık Zeytinyağı
3 Kaşık Dolmalık Fıstık
2 Diş sarımsak
Beyaz Peynir
Eski Kaşar
Taze Kaşar
Ceviz
Tuz
Makarna sıvıyağ eklenmiş bolca tuzlu suda haşlanır ve kenara alnır.Diğer tarafta bir tavaya havuçlar kazınıp rendelenir.2 diş sarımsak küçük doğranır.Dolmalık fıstık konur, zeytinyağı, tuz eklenip fıstıklar kahverengi rengini alana kadar tavada çevrilir.Beyaz penir, eski kaşar ve taze kaşar istenilen miktarda eklenir.
(Ben evde olmadığı için koyamadım ama 100 gr kadar krema konulabilir.Çünkü krema olmadan peynirler diğer malzemelere yapışıyor.)İndirilen tavaya ceviz parçaları kırıklanır.
Süzülmüş makarna ocağa alınıp; tavadaki karışım eklenip çevrilir tabağa alınır.Afiyet olsun:))
Mutfağınızdan vanilya ve tarçın kokusu eksik olmasın..İyi haftalar..Sendromsuz Pazartesiler:)))
Miss Pure Tarçın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder