3 Haziran 2011 Cuma

Zeytinyağlı Çalı Fasulye

         
           Sevgili Miss Pure Tarçın bloğu ihmal etsede çok özledim bloğumu...Uzun bir ara vermiş gibiyim.Hastalıklar,iş güç derken bloğu epey ihmal etmenin suçluluk duygusu var üzerimde...Ancak bu sürede hiç yemek yapmadım ,hatta ağzımın tadı da yoktu.Hatta ve hatta pcmi dahi açmadım.Bugün işten eve dönünce yaz aylarımın favorisi zeytinyağlı yemek görünce gözüm açıldı.Teşekkürler, ellerine sağlık annem:))
                              

                                 
            MALZEMELER

           1 Kg Çalı Fasulye

           4 Kaşık Zeytinyağı

           2 Büyük Soğan

           4 Domates

           1 Bardak Sıcak Su

           1 Tatlı Kaşığı Şeker

           Tuz


            Yıkanan ve ayıklanan çalı fasulyeler şeritler halinde kesilir,hazırlanır.Tencerede iki büyük soğan küçük doğranıp bir kaşık zeytinyağı ile çevrilir.Fasulyeler ilave edilir.Üzerie dört domates rendelenir.Tuz,şeker sıcak su konup pişmeye bırakılır.Fasulyeler pişince indirmeye yakın üç kaşık zeytinyağı ilave edilir.Afiyetle yenir.
           
             Mutfağınızdan vanilya ve tarçın kokusu eksik olmasın:)

                                                                          Miss Pure Tarçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder