Bu salata ne salatası diye düşündüm, |
Ama bir isim bulamadım, |
Ben de oturdum kendi ismimi verdim:) |
Yazları, |
Hele ki haftasonu bacağımı kırıp evde oturup kendime yemek pişirmediysem |
ki Ege'de yazları haftasonu tatil havasında geçer, |
Daha cumadan hazırdır bizim tatil çantamız, |
Cumartesi koşar adım gideriz Alaçatı'ya, |
Pazar akşamı hüzünle döneriz.. |
İşte tam da bu nedenledir ki, |
Ben pek fırsat bulamam yemek yapmaya, |
Haftaiçi iş sonrası kendimi yorgun argın eve attığımda salatadır en kıymetli öğünüm.. |
Maruldur, icebergdir sevenlerden değil ben, |
Aromalı olmalı ot dediğin.. |
Yemeğe de, salataya da hatta hayata da aromasını katmalı.. |
Aromanın o ahenki dansını hissetmelisin damağında, |
İşte öyle bir salata; |
2 avuç taze toplanmış roka |
2 avuç taze toplanmış nane |
1 avuç taze toplanmış fesleğen |
1 avuç taze toplanmış maydonoz |
15-20 adet mini minnacık domates |
1 dilim beyaz peynir |
1 dilim tulum peyniri |
5-6 parça ceviz |
Bol zeytinyağı |
Bol nar ekşisi |
Tüm otları iri iri doğruyoruz, üzerine 4'e böldüğümüz mini mini domateslerimizi ekliyoruz, |
Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi ile güzelce harmanlıyoruz, |
Üzerine peynir ve cevizleri ekleyip servise hazır konumda masamızı renklendiriyoruz.. |
Ben resimdeki salatada malzeme eksikliği nedeni ile tulum peynir ve ceviz kullanamadım.. |
Akşam menüsünde salatayı Eti Form'un pirinç ve mısır patlağı ile birlikte yiyorum, tam bir yaz diyet menüsü oluyor.. |
Mutfağınızdan tarçın, ruhunuzdan vanilya kokusu eksik olmasın..
Miss pure vanilla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder