29 Mayıs 2011 Pazar

Muzlu Piramit Pasta

     
            Annem eskiden petibörlü muzlu piramit pasta yapardı.Biz henüz cheesecake ya da tramisuyu keşfetmeden,petibörlü bisküviden anne muhallebisiyle pişen pastalar vardı hayatımızda..Tencere dibindeki muhallebiyi sıyırmayan çocuk yoktur heralde...Şimdi çocuklar pişen muhallebi kokusunu duymadan çikolata kavanozlarını sıyırıyorlar.
            Hasta yatarken çocukluğumdaki pasta kokusunu duydum sanki.Hasta yatağımdan 'Muzlu pasta yapıcam' diye kalktım.Ancak uzun süredir yapılmayan tarifi bulamadık.Annemin aklına  arkadaşı Lütfiye Abla'yı aramak geldi ve muzlu pastanın muhallebisi bulundu.Teşekkürler Lütfiye abla çocukluğumu hatırlattığın için...
 





                                                               

            MALZEMELER

            1 Lt Süt

            2  Türk Kahvesi Fincanı  Şeker

            4 Yemek Kaşığı Un

            2 Yemek Kaşığı Nişasta

            1 Paket Toz Krem Şanti

            1 Yumurta

            1 Vanilya

            1,5 Paket Çifte Kavrulmuş Petibör

            2 Muz
          

             Bir tencereye sütü koyup yumurta,şeker,un,nişasta ilave edilir.İyice karıştırılıp ocağa alınır.İndirmeye yakın vanilya eklenir.Piştikten sonra soğumaya bırakılır.Ilınınca bir paket kremşanti mikser yardımıyla çırpılır.(Muhallebi koyu olursa süt eklenir)
             Bir tepsiye alüminyum folyo kağıt yayılır.Biraz muhallebi dökülüp yan yana üç sıra bisküvi konup, uzunlamasına  tepsi şeklinde dikdörtgen dizilir.Bisküvilerin üstüne muhallebi dökülüp üç kat yapılır.Ortasına gelecek şekilde ,uzunlamasına  muzlar yerleştirilir.Elle piramit şekli verilir.Böylece kesildiğinde muz ortada kalır.Dolapta bekletilip servis yapılır.

              Tüm tencere dibindeki muhallebiyi yaşı kaç olursa olsun sıyıranlara afiyet olsun:))


                                                                        Miss Pure Tarçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder