19 Mayıs 2011 Perşembe

Sebzeli Tavuk Suyu Çorba

                   Annemin bugün gelen misafirler için yaptığı tavuk suyu çorbası.Genelde tavuk suyu çorbası tavuklu ve tel şehriyelidir.Ancak annem çorbayı biraz daha zenginleştirmek özellikle soğuk kış günlerinde gribal salgınlara karşın patates havuç çoğu zaman da kerevizde katar.Bugün yaptığında kereviz yoktu ancak oldukça doyurucuydu.Anneciğim ellerine sağlık...



                                                                  



                   MALZEMELER

                   2 Tane Tavuk But
                 
                   1,5 Lt Sıcak Su

                   1 Kuru Soğan

                   2 Havuç

                   1 Büyük Patates

                   1 Çay Bardağı Tel Şehriye

                    Tuz,Karabiber,Maydanoz

                    Terbiyesi İçin

                    2 Yumurta

                    Yarım Limonun Suyu

                    2 Kaşık Yoğurt



                   Soğanlar ve havuç küp küp doğranır.Tencereye havuç soğan ve tavuk butları konup 1,5 litre sıcak su eklenir.Havuç ve tavuklar pişene kadar kaynatılır. Kayanayan tencereye küp doğranmış patates eklenir.Patatesler pişince tavuk butu tencereden alınır.Tavuk butlarının eti didiklenir.Didiklenen et tencereye geriye koyulur.Bir çay bardağı tel şehriye ilave edilir.Tel şehriye pişince tencere indirilir.
                   Terbiyesi için; bir kaseye  iki yumurta kırılır.Yarım limonun suyu ve iki kaşık yoğurt eklenip çatalla çırpılır.Terbiye çırpılırken indirilen tencereden tavuk suyu kaşık yardımıyla terbiyeye eklenir.Yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırılır.Yapılan terbiye tencereye yavaş yavaş karıştırılarak geri dökülür.Tuz karabiber eklenip bolca maydanozla servis yapılır...Afiyet olsun...

                                                                                 Miss Pure Tarçın

                
                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder