19 Mayıs 2011 Perşembe

Tavuklu Güveç

         

          
             Dünya mutfağından ilk yemeğide yapmış bulunuyorum.Tabi ki kendi topraklarımdan.İlk dünya mutfağı tarifmiz Tavuklu Güveç...Bulgaristan'da hemen hemen tüm özel günlerde masada yer alan bir tariftir güveç.Üstelik bizim yaptığımız güveç hem tavuk hem pilavı ayrı ayrı yapmak yerine bir nevi ikisinin birleşimi.Ayrıca Türkiye'de olduğu gibi ayrı güveç kaplarına da gerek yok.Değişik tatlara açık olanlara  çoban salatayla tavsiye edilir...



                                                            


             MALZEMELER

             6 Tane Tavuk But

             2 Lt Su

             2 Bardak Pirinç

             2 Orta Boy Soğan

             3 Kaşık Sıvı Yağ

             1 Tatlı Kağı Kuru Nane

             1 Çay Kaşığı Karabiber

             Tuz


             Altı tane tavuk but iki lt su ve tuz ile haşlanır.Etler kemikten ayrılmadan ocaktan indirilir.
             İki bardak pirinç üstüne çıkacak kadar sıcak suda otuz dk bekletilir.
             İki orta boy soğan üç kaşık yağda biraz çevrilir.Pirinçler süzülüp soğanlara ilave edilir.Haşlanmış butlar tabağa alınıp tavuk suyu pirinçli soğanlı karışıma ilave edilir bir taşım kaynatılır.Karabiber nane ilave edilir tuz eksikse eklenir.Kaynayan karışım fırın tepsisine dökülür butlar yerleştirilir.Önceden ısıtılmış fırına atılır.Pirincin piştiği kontrol edilip sıcak servis yapılır.Afiyet olsun...

                                                                                               Miss Pure Tarçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder