Vanilya tarçın olur da kek olmaz mı.Tam da herkes benden kek isterken yorgunum nidalarıyla kendimi Buika eşliğinde kek tarifi yazarken bulmaksa trajikomik.Neden mi?Bu aralar kek yiyemezken yazmak tam bir ızdırap.Isınacağını ümit ettiğimiz günler için rejimler devam ederken; üzüm ve kayısıyı sadece ara öğün olarak birkaç taneyle sınırlı olarak yiyen ben itiraf ediyim ağzım sulanarak yazıyorum.Gönül isterdi ki bir beş çayında bir dilim üzümlü kayısılı kek mideye inse...Bir de tomurcuklu dumanı üstünde tüten çay...Şimdi tarifi veriyorum sadece.Resim bir kaçamak gününde çekilmek üzere sözüm olsun.Kek hamurunda margarin yerine zeytinyağı kullanılmasıyla oldukça hafif ve sağlıklı.Ayrıca fırının kapağını açınca o müthiş kokuyu belirtmeden geçemeyeceğim.(Daha önce tarifi yazıp söz verdiğim üzümlü kayısılı kekin fotoğrafını bugün ekliyorum:)
MALZEMELER
4 Yumurta
1 Bardak Tozşeker
1 Bardak Süt
1 Bardaktan 2 Parmak Eksik Zeytinyağı
1 Limon Kabuğu Rendesi
Yarım Limon Suyu
3 veya 3,5 Bardak Un
1 Bardak Haşlanmış Kuru Üzüm
1 Bardak Kuru Kayısı (Sıcak Suda 15-20 dk Bekletilmiş)
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Bir kapta uumurta ve şeker çırpılır.Zeytinyağı, süt ve limon rendesi sırasıyla ilave edilerek mikserle iyice çırpılır.Kabın içinden mikser kekin çökmemesi için çıkarılır.Tahta kaşıkla karıştırılarak sırasıyla un, limon suyu, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Farklı bir kapta üzüm ve kayısı kek kalıbının dibine çökmemesi için una bulanır( üzerinde çok un kalmayacak sadece yapışmayacak kadar) ve kek karışımına ilave edilir.Önceden ısınmış fırında 25-30 dk pişirilir.Dilerseniz kontrolünü bir kürdan yardımıyla yapabilirsiniz.Afiyet olsun...
Mutfağınızdan vanilya&tarçın kokusu eksik olmasın...
Miss Pure Tarçın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder